Informatie over Noordijk, Neede en de Achterhoek

 

In het voormalige dorpshuis 'Oale Schole' in het dorp Noordijk vind je informatie over de streek Noordijkerveld dat ooit een uitgestrekt heidegebied was.

Er is een ruime keuze aan fiets- en wandelroutes zoals bijvoorbeeld naar Achterveld: een landelijk gebied met een natuurreservaat bestaande uit zeldzame natte heidegronden.

 

Berkelland is rijk aan monumenten, voornamelijk boerderijen, molens, kerken en industrieel erfgoed.

Door het gebied stroomt de Berkel met vaar- en zwemmogelijkheden. De rivier, ooit ten prooi gevallen aan kanalisatie, is met wat hulp weer goeddeels aan de natuur teruggegeven.

Je kunt haar bevaren met replica's van oude Berkelzompen.

 

 

Onderstaand vind je meer informatie over omgeving, recreatie en natuur, activiteiten, attracties, restaurants enz.

 

 

Stiltegebied:

 

Een stiltegebied is een milieubeschermingsgebied waarin de geluiden van flora en fauna overheersen. Het woord ‘stilte’ betekent hierbij niet dat er geen geluid in het gebied waarneembaar is, maar staat voor de afwezigheid van storende, voor de omgeving vreemde geluiden. Stiltegebieden zijn van belang voor de rustzoekende recreant en de flora en fauna in de natuur. Activiteiten die de geluidsbelasting negatief beïnvloeden, zijn niet meer mogelijk in het gebied dat als stiltegebied is aangewezen. Gebiedseigen geluiden, zoals die van de landbouw, zijn hiervan uitgesloten.

 

 

 

VVV Hartje Achterhoek

 

Bezienswaardigheden

 

Achterhoek agenda

 

Biologische producten in de Achterhoek